Guard Security

Het bedrijf dat op grond van artikel 1.5.1 van de Wet educatie en beroepsonderwijs (WEB) bevoegd is om
de beroepspraktijkvorming te verzorgen is de Guard Security.

Guard Security verzorgt de stages voor alle cursisten aan Guard Academy

Het praktijk deel vindt gelijktijdig plaats naast het volgen van de theoriemodulen. Deze praktijkstage vindt plaats bij een zogeheten ‘leerbedrijf'(Guard heeft zijn eigen leerbedrijf) dat erkend is door het landelijke kenniscentrum S-BB. Voordat je stage gaat lopen bij een leerbedrijf (meestal Guard security), word je middels een zogeheten antecedentenonderzoek ‘gescreend’ door politie en justitie. Je mag als beveiliger namelijk geen strafblad hebben. Tussen jou, Guard Academy, en het leerbedrijf, wordt een overeenkomst afgesloten waarin ieders rechten en plichten zijn vastgelegd. Daarna ontvang je een legitimatiebewijs waarmee je tijdens je stage als beveiliger mag werken bij het leerbedrijf. Gedurende de stage werk je een praktijkwerkboek door. Daarin staan praktijkopdrachten die je telkens door je praktijkbegeleider van je stage laat aftekenen als je ze verricht hebt. Zo leer je stap voor stap de werkzaamheden in de beroepspraktijk.

Erkend leerbedrijf

Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven of kort het S-BB is de organisatie die in Nederland medeverantwoordelijk is voor alle beroepsonderwijs, waaronder de sector Orde en Veiligheid. Op de website s-bb.nl kunt u meer lezen over hun taken. Of kijk bij onze veelgestelde vragen. Guard Security en Guard Academy zijn door S-BB erkende leerbedrijven en daardoor is Guard Group uniek in Nederland!

Het reglement erkenning leerbedrijven S-BB werd vastgesteld door het algemeen bestuur van S-BB op 13 mei 2016 en gepubliceerd in de Staatscourant op 20 juli 2016.